nieuws

Overkoepelende coöperatieve vereniging Algemene Autoglas Associatie

Archief

opgericht

Een groep zelfstandig werkende autoruitspecialisten heeft begin deze maand de coöperatieve vereniging Algemene Autoglas Associatie (AAA) opgericht. Deze overkoepelende organisatie wordt formeel 1 september operationeel.
De AAA is een initiatief van 10 ex-franchisenemers van de autoglasherstelketen Novus Licentie BV in Sappermeer. Dit bedrijf moest in korte tijd zijn handelsnaam twee keer wijzigen, nadat het Amerikaanse moederbedrijf Novus de licentie had ingetrokken. De Nederlandse organisatie besloot aanvankelijk onder de handelsnaam Five-Star te opereren. Toen bleek dat Dupont-autolakken dezelfde naam voor een van haar activiteiten gebruikt, is uiteindelijk de keuze gevallen op de naam Bamco Autoglasspecialisten.
De ex-franchisenemers die ontevreden waren over de (commerciële) inspanningen van de voormalige Novus Licentie BV, hebben zich verenigd onder de vlag AutoFocus. Nu is daarbij de netwerkorganisatie AAA gekomen, die geldt als een overkoepelende vereniging waarbij ook individuele autoruitherstelbedrijven zich kunnen aansluiten. Inmiddels hebben zich 15 bedrijven aangemeld.
Alarmcentrale
De AAA richt zich op het bieden van faciliteiten aan grote marktpartijen, de leasemaatschappijen en de verzekeraars, die in toenemende mate ‘sturing’ willen kunnen geven aan de schadestroom. De AAA denkt zo de concurrentie met marktleider Carglass (90% van alle verzekeraars werkt met deze keten) te kunnen aangaan.
Het centrale alarmnummer 06-022.13.23 wordt volgende maand operationeel. Het registreren en doorgeven van schademeldingen aan afzonderlijke reparatiebedrijven zal worden uitbesteed aan een alarmcentrale. AAA is daartoe in onderhandeling met de Verzekerings Hulp Dienst en EuroCross, onderdeel van Zilveren Kruis.
De facturering en overige administratieve verwerking heeft plaats op het (centrale) kantoor in Tilburg, waar ook het secretariaat is gevestigd, tel. 013 -44.40.00 (dhr Spijkers).
Het logo van de nieuwe vereniging

Reageer op dit artikel