nieuws

Overeenkomst met SFS biedt Wuthrich nog meer perspectief in afbouwsector

Archief

Het Utrechtse assurantiebedrijf Wuthrich heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met schadeverzekeraar SFS. Die overeenkomst stelt Wuthrich in staat om de schilders-, afwerkings- en glaszetbranche een uitgebreider verzekeringspakket te bieden.

Wuthrich, opgericht in 1911, is al bijna twintig jaar actief in de verzekeringsmarkt voor afbouwbedrijven, waaronder natuursteenbedrijven, stukadoors en de complete schildersbedrijfstak.
Kort geleden is ingespeeld op de snelle opkomst van het verschijnsel ZZP’ers (zelfstandigen zonder personeel) in de afbouwsector. Speciaal voor hen zijn combiverzekeringspakketten ontwikkeld, die de beginnende zelfstandigen gaandeweg verder kunnen uitbouwen en dus kunnen meegroeien met hun bedrijf en persoonlijke omstandigheden.
Direct-writer
Schadeverzekeraar SFS is dochter van het gelijknamige pensioenfonds voor de schildersbedrijfstak. Directeur Dirk de Graaf van Wuthrich daarover: “Het Sociaal Fonds Schilders (SFS) is van oudsher uitstekend in de schildersbedrijfstak ingevoerd. Op basis van die kennis heeft SFS Schade een aantal producten ontwikkeld, onder meer op het gebied van de ziekteverzuimverzekeringen en Pembapolissen. Tot nu toe heeft zij die producten als direct-writer in de markt gezet. De samenwerking stelt ons nu in staat om genoemde verzekeringsproducten eveneens aan te bieden aan onze klanten in de schildersbranche. Dat past helemaal bij ons streven om de sector zo breed mogelijk van dienst te kunnen zijn, met behoud van onze rol als assurantiemakelaar.”
SFS-directeur Rob Kragten: “In de praktijk is gebleken dat onze ZiekteLadderPolis en de PembaDempingPolis van het begin af aan een voltreffer zijn geweest. Alleen is het in ons eigen belang dat beide producten dankzij de samenwerking nog breder in de markt worden gezet. Zowel Wuthrich als wij hebben daar voordeel bij. Wuthrich is trouwens de eerste aan wie wij de verkoop van onze producten toevertrouwen.”
SFS wil in de naaste toekomst ook aanvullende pensioenvoorzieningen voor de schildersbranche via Wuthrich op de markt brengen.
Aparte diensten
Wuthrich (65 medewerkers) heeft in samenwerking met enkele ondernemersverenigingen in de afbouwsector aparte verzekeringsdiensten opgericht, die geheel branchegericht opereren. Dat zijn: ABN Verzekeringsdienst voor de natuursteenbedrijven; Fosag Verzekeringsdienst voor het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf; Navas Verzekeringsdienst voor de stukadoors, steengaasstellers en de leggers van vloeren en de stellers van systeemwanden en plafonds.
Wuthrich-directeur Dirk de Graaf (links) en directeur Rob Kragten van SFS Schade bezegelen de samenwerkingsovereenkomst.

Reageer op dit artikel