nieuws

Overdrachten kosten Fortis ASR 20.000 polissen

Archief

Vrijdag is de overdracht van de portefeuilles van Stad Rotterdam en Woudsend naar Amev afgerond. Volgens de fusieverzekeraar, voortaan Fortis ASR geheten, heeft de overdracht bijna twintigduizend schadeverzekeringen gekost. Jacques van Ek, voorzitter van de hoofddirectie, is content met het royementspercentage van 1,4%. “Een uitstekend resultaat, als je het afzet tegen de 8% die Zwolsche Algemeene in 2003 voor de kiezen kreeg bij de overdracht naar Royal/Allianz”, aldus Van Ek. Volgens directielid Thijs Meinders hield Fortis ASR rekening met een royementspercentage van 5%. Hij schrijft het “lage royementspercentage” toe aan de activiteiten die Fortis ASR zelf heeft ondernomen. “Met name de buitendienst is er erg fel op geweest.”

Geroyeerde schadeverzekeringen zijn meestal terechtgekomen in de boeken van Interpolis, Univé en Centraal Beheer. Vooral de Rabobanken zijn actief geweest, weet Meinders. “Zo heeft Woudsend nogal wat Rabobank-relaties in de boeken staan.”

Reageer op dit artikel