nieuws

Overdracht van schadeportefeuille Aioi Europe

Archief

Aioi Insurance Company of Europe Ltd., in Nederland vertegenwoordigd door W.A. Hienfeld in Amsterdam, heeft de schadeportefeuille overgedragen aan Aioi Motor and General Insurance Company of Europe Ltd.

Zowel Aioi Europe als Aioi Motor and General zijn volle dochtermaatschappijen van een Japans concern waar Toyota grootaandeelhouder van is. De overdracht van de schadeportefeuille vond plaats op 11 januari, zo meldt de Staatscourant.
Volgens Bob Botter, directeur van beursgevolmachtigde W.A. Hienfeld in Amsterdam, zal Aioi Europe opgaan in Aioi Motor and General en moet deze portefeuilleoverdracht in het licht daarvan worden gezien. Medio oktober werden de Toyota-merkpolissen al overgedragen.
De nu aangekondigde portefeuilleoverdracht heeft volgens Botter voor Nederland nauwelijks gevolgen: “Hier telt hun portefeuille hooguit vijftien postjes”. Maar in het Verenigd Koninkrijk is dat aanzienlijk meer.
Het premie-inkomen in Nederland is dan ook nihil. Het nettoresultaat bedroeg vorig jaar _ 59.000 tegen -_ 55.000 in 2004. Aioi tekent alleen Japanse polissen.

Reageer op dit artikel