nieuws

Oud-medewerker Walewein ontwikkelt ‘Familiekroniek’

Archief

Hellen Hendriks, oud-medewerkster van het twee jaar geleden failliet verklaarde assurantiekantoor Walewein, heeft een ‘Familiekroniek’ ontwikkeld: een boekje waarin men alle gegevens kan opschrijven die bijvoorbeeld nabestaanden nodig kunnen hebben voor de afwikkeling van de financiën.

Het idee ontstond toen Hendriks in haar werk als financieel adviseur bij mensen over de vloer kwam die vervolgens met “schoenendozen en wasmanden vol papieren kwamen aanzetten”. “Ik heb toen voor mijn eigen familie op een rijtje gezet wat ik aan waardepapieren had. Dat bleek een behoorlijke klus. Ik ben driekwart jaar bezig geweest om het helemaal uit te dokteren, ben met notarissen in de weer geweest, noem maar op”, aldus Hendriks.
Het paarse boekje, dat e 15,80 kost, is niet in de boekhandel verkrijgbaar. “Via bibliotheken zijn boekenleggers verspreid. Dat heeft geleid tot een landelijke spreiding en bekendheid.” Volgens Hendriks zijn inmiddels “duizenden exemplaren” verkocht. Gegevens die men kwijt kan in het boekje zijn onder meer allerlei soorten verzekeringen, bankzaken binnenland en buitenland, beleggingen, leningen en financieringen, lidmaatschappen en abonnementen, voogdij en nalatenschap et cetera. Hendriks is vooralsnog fulltime bezig met de ‘Familiekroniek’. Meer informatie is te vinden op de website www.familiekroniek.nl.

Reageer op dit artikel