nieuws

Oster nieuwe voorzitter Limra

Archief

Ton Oster, directeur van Aegon Zakelijke Markt Leven, wordt waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de Europese tak van de organisatie van levensverzekeraars Limra. Hij is daartoe benaderd door de organisatie en Aegon meldt dat hij voor die functie beschikbaar is.

Oster wordt in juni formeel benoemd en treedt dan terug uit het managementteam voor Klantenservice & Operaties van Aegon Zakelijke Markt Leven.
Naast het voorzitterschap van Limra Europe (Life Insurance Marketing en Research Association) krijgt Oster de verantwoordelijkheid voor de internationale pensioenactiviteiten van Aegon en blijft hij lid van het Executive Committee van Gain, het internationale pensioennetwerk waaraan Aegon deelneemt. Ook blijft Oster als vertegenwoordiger van Aegon enkele functies vervullen bij het Verbond van Verzekeraars, waaronder het voorzitterschap van de marketingcommissie voor de sector levensverzekering. “Ik wil voeling blijven houden met de markt”, zegt hij.
Evenals Aegon ervaart Oster zelf de benoeming als heel eervol. “Ik heb een voorliefde voor marketing en sales. Daarnaast is het voor Aegon als totaal van groot belang om een vinger in de pap van de internationale pensioenontwikkelingen te houden”.
De aftredende voorzitter is de Noor Herold Taule.
De Limra is van oorsprong een Amerikaanse organisatie van levensverzekeraars. Een aantal jaren geleden is een Europese afdeling gesticht. Leden zijn maatschappijen. In Nederland zijn er dat circa 15, aldus Oster.
“De leden van de Amerikaanse en de Europese Limra informeren elkaar over en weer. De Europese organisatie heeft bij voorbeeld geleerd van de verkoopmethodieken in Amerika en heeft deze kennis ingebracht in opleidingen. De Amerikanen werken meer met maatschappijgebonden tussenpersonen. Hun werkwijze is vertaald voor Nederland. Elementen uit hun aanpak zou je in Nederland kunnen gebruiken voor het intermediair”.
De stroom van informatie in de omgekeerde richting is volgens Oster niet zo intensief, maar neemt toe.

Reageer op dit artikel