nieuws

Orion Direct komt met speciale scooterpolis

Archief

Terwijl de meeste verzekeraars bromscooters wegens hoge diefstalgevoeligheid niet snel genoeg uit hun portefeuilles kunnen verwijderen, brengt Orion Direct, het vorig jaar opgerichte volmachtbedrijf uit Etten Leur binnenkort een speciale scooterverzekering op de markt.

De scooterverzekering, die via de bromfietsenhandel verkocht gaat worden, is in samenwerking met het beveiligingsbedrijf Tagscan tot stand gekomen. De polis is gekoppeld aan het beveiligingssysteem van Tagscan, dat bestaat uit het plaatsen van een vijftal chips in de verzekerde brommer.
Volgens Karel van der Kemp, directeur van Orion Direct, zullen politiekorpsen voorzien worden van scanning-apparatuur waarmee eventuele gestolen scooters eenvoudig te traceren zijn. “Het systeem werkt net als die poortjes bij het rekeningrijden. Zodra je in de buurt van de scanner komt, is te zien of het een gestolen scooter is of niet”.
Door het toepassen van meerdere beveiligingschips per scooter is het straks zelfs mogelijk om gestolen onderdelen op te sporen die op andere brommers zijn gemonteerd.
Uniek aan de scooterpolis is dat het verzekeringsbewijs tevens geldt als waardecertificaat voor het geval de berijder later besluit over te stappen op een motor. Orion Direct telt de schadevrije jaren van de scooter mee, zodra de verzekerde een motorverzekering aanschaft.
Ook gestolen scooter-onderdelen zijn terug te vinden dankzij het systeem van Orion Direct.

Reageer op dit artikel