nieuws

Organisatie IFP oogst succes in eerste jaar

Archief

IFP, een onderneming gespecialiseerd in financiële planning, bestaat op 1 oktober precies één jaar. De snelgroeiende onderneming opent op die dag een nieuw hoofdkantoor in Breda.

Een jaar geleden richtten drie financiële planners, J.H.G. Kouwenberg, J.B.P. van Lier en P.A. Frishert, de organisatie IFP (Individuele Financiële Planning) op. Het werkterrein van de organisatie loopt van inkomensplanning, vermogensplanning, estate-planning, hypotheken, pensioenen tot employee benefits. Inmiddels hebben zich twaalf zelfstandig gevestigde financiële adviseurs aangesloten bij IFP.
De aangesloten planners zijn franchisenemers van IFP. Ze maken gebruik van het logo en van het zelfontwikkelde softwarepakket, een programma waarmee eenvoudig een totaalbeeld van de financiële behoeften van de cliënt kan worden opgesteld. Het nieuwe hoofdkantoor in Breda zal fungeren als administratiekantoor en biedt ondersteuning voor de financiële planners.
Wildgroei PLT = Een financiële planner die zich aan wil sluiten bij IFP hoeft geen examen af te leggen. Frishert: ” In gesprekken wordt bepaald of iemand over voldoende kennis beschikt, aan de hand daarvan wordt bekeken of aanvullende cursussen nodig zijn.”
Frishert erkent dat de kwaliteit van de financiële adviezen hiermee nog niet gewaarborgd is voor de consument. Zeker gezien de enorme ‘wildgroei’ van financiële planners neemt de vraag naar een soort keurmerk toe. “Iedereen roept tegenwoordig maar in het wilde weg dat hij financieel planner is. Wij overwegen daarom om ons aan te sluiten bij de Federatie voor Financiële Planners (FFP).” Planners die zich bij deze kersverse federatie aan willen sluiten moeten eerst een examen afleggen, waarna zij bij goed gevolg een certificaat ontvangen. “Dat biedt toch een zekere waarborg”, aldus Frishert.
IFP werkt op het gebied van hypotheken voornamelijk samen met Van Lanschot Bankiers en ING Bank. Verzekeraars waarmee de organisatie veel samenwerkt zijn Hooge Huys, Aegon, Sun Alliance, Levob, Zwitserleven en Zwolsche Algemeene.
Op dit moment bevinden zich alleen nog in Limburg, Brabant en Zuid-Holland kantoren die zich aangesloten hebben bij IFP. Volgens Frishert is het slechts een kwestie van tijd voordat het IFP landelijk zijn diensten aan zal bieden.
Het hoofdkantoor van Individuele Financiële Planning (IFP) is gevestigd in de Mauritstraat 15 in Breda. Tel: 076-521.19.71.

Reageer op dit artikel