nieuws

Optima neemt Attentiv van Fortis over

Archief

Fortis Verzekeringen wil Attentiv per 1 oktober aan Optima Hypotheken & Verzekeringen verkopen.

Optima zal de formule van Attentiv op dezelfde wijze voortzetten en onder dezelfde naam. “Reden van de overname is dat Optima naar groei streeft”, zegt directeur Klaas Dekker . “Dat is weer ingegeven door de teruglopende hypotheekmarkt en daarmee de toenemende druk op de marges. Om die reden is vorig jaar ook Sorgeloos overgenomen. Die formule telt nu 26 kantoren. Met Attentiv komen er 17 kantoren bij. Verder maken nog eens 23 kantoren gebruik van de inkoopfaciliteiten van Attentiv, zoals er 150 kantoren zijn die gebruik maken van de inkooparrangementen van Optima. Daar zitten kantoren tussen die één hypotheek per jaar sluiten, maar ook die er 25 doen.”
Helpen overleven
Over de hoogte van de koopsom worden geen mededelingen gedaan. “Maar de overname wordt uit eigen middelen betaald”, zegt Dekker. Op de vraag of ze niet gewoon de lopende financiering met Fortis vergroot hebben, zegt hij: “Die lening van Fortis was omvangrijk, ze hebben ons geholpen te overleven. Inmiddels is die tot normale proporties teruggebracht. Het is nu gewoon een bedrijfsfinanciering, meer niet.”
De omzet van Optima was vorig jaar _ 13, 7 mln tegen _13,6 een jaar eerder. Daarvan komt een kwart van de eigen loondienstorganisatie (15 adviseurs) en driekwart uit de franchiseorganisatie (55 deelnemers).

Reageer op dit artikel