nieuws

Optima gaat online verkopen

Archief

Intermediairbedrijf Optima heeft zijn logo en internetsite vernieuwd. Belangrijkste wijziging is dat voortaan ook rechtstreeks via internet verzekeringen kunnen worden gesloten. In eerste instantie kunnen aanvoudige schade- en levenproducten worden gesloten op www.optima.nl. Er worden al reisverzekeringen van Elvia aangeboden; andere producten volgen op korte termijn.

Voor adviesgevoelige producten wordt de internetbezoeker aangeraden een afspraak te maken met een adviseur. De klant heeft echter ook de mogelijkheid om dergelijke producten online te sluiten in combinatie met telefonisch advies van een daartoe opgeleide commerciële binnendienst. “Wij werken met veel internetpartijen, zoals Independer. Veel hypotheekklanten willen graag ‘klankborden’ via de telefoon”, zegt aandeelhouder Arjen van Dun. “Ik denk echter dat in de toekomst hooguit 5% producten via internet zal gaan sluiten.”
De vernieuwingen vallen samen met het tienjarig bestaan van het intermediairbedrijf (op 1 juli), dat voortaan opereert onder het motto ‘uw wens ons advies’.

Reageer op dit artikel