nieuws

Optima-backoffice naar onderlinge

Archief

Adviesketen Optima gaat de eigen backoffice uitbesteden aan de Onderlinge Zwammerdam (Alphen aan den Rijn). Reden is de “forse groei van de schadeproductie in de afgelopen vier jaar”, aldus Optima. “Dat was voor ons aanleiding om een eigen volmachtbedrijf op te richten of een externe samenwerking aan te gaan.” 

De uitbesteding wordt per 1 november van kracht. De administratie, helpdesk, klantopvang en schadeafhandeling voor de loondienstadviseurs en de franchisekantoren worden overgedragen aan de onderlinge, die de Optima-medewerkers overneemt. Beide bedrijven werkten al samen op het gebied van het Optima Woontotaalpakket.
Onderlinge Zwammerdam wil met een nieuw op te richten eigen volmachtbedrijf voor meer assurantiekantoren backoffice-activiteiten gaan verzorgen. De onderlinge draagt zelf het risico voor de eigen brandverzekeringen en biedt een pakketverzekering waarvoor De Goudse risicodrager is.
 

Reageer op dit artikel