nieuws

Optie Corona (Reaal) voor Belgische DVV

Archief

De Belgische maatschappij DVV Verzekeringen, onderdeel van Arcofin (Arco-groep), is momenteel exclusief in onderhandeling met Reaal over de aankoop van Reaals Belgische stiefdochter Corona. Daartoe ondertekenden beide verzekeraars een intentieverklaring.

Twee maanden geleden kondigde Reaal de verkoop van Corona aan. Toen waren nog drie partijen in de race, nu lijkt DVV nog de enig overgebleven kandidaat voor Corona. De Belgische direct-writer (premie-omzet bijna f 40 mln) werd in december 1995 als dochter van Hooge Huys overgenomen door Reaal van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten. Reaal verkoopt Corona nu weer, omdat het zich wil concentreren op de Nederlandse markt.
DVV Verzekeringen richt zich op de retail- en corporate markt en heeft een jaarlijks premie-inkomen van bijna f 550 mln. Corona is strategisch van belang vanwege haar verkooptechniek direct-writing: een relatief nog weinig ontwikkeld verkoopkanaal in België. Corona (ongeveer 50 medewerkers) blijft als zelfstandige onderneming opereren binnen DVV. Gedwongen ontslagen zullen bij een eventuele overname niet plaatsvinden.

Reageer op dit artikel