nieuws

Optas en pensioenfonds slaan handen ineen

Archief

Om beter in te kunnen spelen op de wensen van verzekerden slaan Optas Pensioenen en het pensioenfonds voor de vervoer- en havenbedrijven (PVH) de handen ineen. De verzekeraar en diens oprichter willen volgend jaar samengaan.

Volgens directeur Pieter Rietbergen is de vorm waarin Optas en PVH samengaan nog niet bekend. “Wellicht gaat het pensioenfonds zich volledig herverzekeren bij Optas. Aan de andere kant kan het pensioenfonds ook een NV worden en juridisch fuseren met Optas, waardoor we volledig onder de WTV gaan vallen.”
Duidelijk is in elk geval wel dat nog dit jaar de NV Optas Leven wordt opgericht. “Daarmee kunnen we op veel grotere schaal individuele verzekeringen bieden”, aldus Rietbergen.
In het zesde jaar van bestaan heeft Optas de winst andermaal naar een hoger niveau getild. De nettowinst kwam in 1996 uit op f 7,8 (5,6) mln, bij een premie-inkomen van f 68 (100) mln.
Het dalende premie-inkomen is een gevolg van de hoge bijdrage van koopsommen en waarde-overdrachten in 1995. De koopsomproductie beliep toen f 61 mln, tegen f 22 mln in 1996. De periodieke premies vertonen wel een stijgende lijn naar f 44 (37) mln. Door de positieve resultaten is het eigen vermogen gegroeid tot f 69 (45) mln: dat is 12% van de voorziening verzekeringsverplichtingen.

Reageer op dit artikel