nieuws

Opnieuw problemen met e-ABS

Archief

Het elektronische beurssysteem e-ABS heeft sinds eind januari te kampen met storingen, waardoor gebruikers niet kunnen inloggen of foutmeldingen krijgen bij het werken in het systeem.

De oorzaak van de problemen ligt volgens beursvereniging VNAB in de database van Riskclick, het bedrijf dat het systeem heeft gebouwd. Vanwege talrijke vertragingen is inmiddels Logica CMG ingeschakeld om een nieuwe versie te ontwikkelen. Eind maart moet een nieuwe claimsmodule worden opgeleverd. Daarnaast wordt gewerkt aan een module waarmee de coassurantiecontracten kunnen worden gesloten en geadministreerd, maar die is pas voorzien voor begin volgend jaar. Het contract met Riskclick loopt nog door tot 30 april.
Het beurssysteem kost de gebruikers jaarlijks _ 1.250 voor twee licenties en een gelimiteerd aantal transacties in het Beurs Clearing Systeem. Extra licenties kosten _ 750, voor extra transacties betalen makelaars _ 2,80 en verzekeraars _ 0,70.
Anderhalf jaar terug schatte de VNAB dat vanaf dit jaar een jaarlijkse besparing van _ 2,9 mln kon worden behaald met het gebruik van e-ABS. In het systeem is _ 6 mln geïnvesteerd.

Reageer op dit artikel