nieuws

Opleidingsproject assurantie- medewerker in Noordoost-Brabant

Archief

In Noordoost-Brabant is het opleidingsproject ‘Assurantie-medewerker’ van start gegaan. Hierin werken verscheidene organisaties in de verzekeringsbedrijfstak samen met de Arbeidsvoorziening om de behoefte aan goed opgeleide, gemotiveerde en snel inzetbare medewerkers voor assurantiekantoren te vervullen.

Dit regionale opleidingsproject wordt gezien als een aanzet tot een mogelijk landelijke structuur. Het is een samenwerking van de Stichting Sectorfonds Verzekeringsbedrijfstak (bestuurd door vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers), de tussenpersonenorganisaties NBvA en NVA, en de Stichting Vakontwikkeling Verzekeringsbedrijf.
Uit bijna veertig serieuze kandidaten zijn twintig cursisten geselecteerd. Zij lopen stage in de regio en hebben in veel gevallen uitzicht op een vast dienstverband. Ook zijn in het kader van de lopende cao voor het verzekeringsbedrijf kandidaten geplaatst bij twee verzekeraars op werkervaringsplaatsen. In aanmerking kwamen werkzoekenden uit de regio met een mbo-/hbo-opleiding, een dienstverlenende instelling en goede sociale en communicatieve vaardigheden. De start van het project bestaat uit een introductieweek met een oriëntatie op de bedrijfstak. Daarna volgt een intensieve cursus van twaalf weken voor het SEA-examen Assurantiebemiddeling-B en zestien weken bedrijfsstage van minimaal twintig uur per week.
Projectdeelnemers in Noordoost-Brabant.

Reageer op dit artikel