nieuws

Opleiding Verzekeringskunde voorlopig niet van start

Archief

De Masteropleiding Verzekeringskunde, een initiatief van het Verbond van Verzekeraars en de Universiteit van Amsterdam, is niet van start gegaan. Slechts vijf studenten hadden zich aangemeld.

“We hebben te enthousiast plannen gemaakt, terwijl het eigenlijk een vreemde eend in het opleidingspalet is”, zegt universitair hoofddocent Angela van Heerwaarden. Daarnaast heeft de opleiding ook nog geen accreditering verkregen van het Nationaal Accrediteringsorgaan (NAO). “We hebben geen aanwijzingen dat er inhoudelijk iets niet in orde zou zijn. Het is gewoon een langdurig traject.”
De modules Verzekeringstechniek en Verzekeringsrecht gaan wel van start, maar pas in november. “Daar is voldoende belangstelling voor vanuit de verzekeringsbranche”, aldus Van Heerwaarden. Marktonderzoek onder studenten van de universiteit moet uitwijzen of er eigenlijk wel belangstelling is voor de nieuwe kopstudie, die na de bachelor-opleiding van vier jaar gevolgd kan worden. Het Verbond laat weten dat er een marketingcampagne gestart zal worden om de opleiding onder de aandacht te brengen. “Het is jammer dat er nog zo weinig belangstelling is, maar wij hebben er vertrouwen in dat het vlot getrokken wordt”, aldus Hennie Zoontjes van het Verbond.
Bij het opzetten van de opleiding hebben de UvA en het Verbond besloten om de inschrijving tot maximaal 25 studenten te beperken. “Om alert te kunnen reageren op eventuele onvolkomenheden”, luidt de verklaring. Omdat het aantal aanmeldingen nog niet storm loopt, is besloten om de opleiding ook open te stellen voor mensen die niet het hele programma, maar één of meerdere modules willen volgen. “Op die manier is de opleiding ook aantrekkelijk voor mensen die al in de verzekeringsbranche werkzaam zijn”, aldus het Verbond.
Doel van de opleiding is om studenten klaar te stomen voor een staf-, kader- of managementfunctie in de verzekeringsbranche. Daarmee wil de opleiding inspelen op de behoefte aan personeel dat theoretisch gezien de vereiste verzekeringstechnische bagage heeft en tegelijkertijd breed inzetbaar is. Dit wordt bereikt door niet alleen verzekeringstechnische, maar ook economische en rechtskundige vakken aan te bieden.
De opleiding staat in eerste instantie open voor studenten met een relevant bachelor-diploma, zoals economie of bedrijfskunde. Meer informatie over de opleiding is te vinden op www.agbs.nl.

Reageer op dit artikel