nieuws

Opleider BBOC noteert ruim vijfduizend cursisten Beleggen A

Archief

De maand september hebben nog talloze tussenpersonen het inhaalprogramma Beleggen A gevolgd om zo te kunnen voldoen aan de opleidingseisen. “Uiteindelijk hebben we nog veel mensen moeten teleurstellen”, zegt directeur Walter Jans van opleidingsinstituut BBOC. “Eind augustus waren we al volgeboekt.”

Het Buro voor Beleggingsopleidingen en Coaching Opleidingsinstituut (BBOC ) leidde afgelopen twee jaar 5.268 financiële dienstverleners op voor het diploma Beleggen A. (BBOC). Walter Jans schat dat zijn bedrijf daarmee een marktaandeel van 20% in handen heeft. “De precieze aantallen weet ik niet, maar ik denk dat in Nederland zo tussen de 20.000 en de 25.000 adviseurs dit inhaalprogramma Beleggen A hebben gevolgd.
Jans komt zelf voort uit de wereld van de beleggingen en heeft onder andere gewerkt bij bank Insinger de Beaufort. Hij is twee jaar geleden gestart met BBOC en zeer tevreden met de tot nu toe behaalde resultaten. “Zo’n toeloop als afgelopen september heb ik echter nog niet gezien. In die maand noteerden we maar liefst vijfenzestig opleidingsdagen, meer dan zestien per week.”
BBOC levert de cursus uitsluitend inclusief docent. Dat is anders dan bijvoorbeeld concurrent Nibe-SVV doet. Daar wordt het cursusboek ook separaat verkocht” Klanten van BBOC zijn onder meer Avéro Achmea, het Huibers Instituut, de Rabobank en Insinger de Beaufort.

Reageer op dit artikel