nieuws

Openbaar aanklager Florida volgt Eliot Spitzer’s voorbeeld

Archief

In navolging van zijn collega uit New York, Eliot Spitzer, heeft nu ook de openbaar aanklager uit de Amerikaanse staat Florida dagvaardingen uitgevaardigd aan verzekeraars

Elf maatschappijen, onder wie ACE, Zurich en State Farm Florida Insurance, moeten zich verantwoorden voor het al dan niet betalen van zogeheten contingency commission, extra provisies voor verrichte werkzaamheden aan makelaars. Eerder werden tien makelaars hierover ondervraagd. Overigens heeft Spitzer na Marsh nu ook de leven- en zorgmakelaar Universal Life Resources strafrechterlijk vervolgd wegens het mogelijk onrechtmatig doorsluizen van klanten naar verzekeraars met wie speciale provisieafspraken zijn gemaakt. Voorts heeft hij de Amerikaanse Senaat meegedeeld dat er in zijn onderzoek naar malafide praktijken meer strafrechtelijke vervolgingen zullen volgen. Ook pleitte hij voor het overhevelen van het toezicht op de verzekeringsindustrie naar federale autoriteiten.

Reageer op dit artikel