nieuws

Op weg naar Pro Life naar Anova

Archief

Agis-onderdeel Anova neemt op 1 juli het ziekenfonds Op weg naar Pro Life over.

Op weg naar Pro Life – een ziekenfonds voor mensen die afwijzend staan tegenover niet-levensbeschermende medische handelingen zoals plastische chirurgie en abortus – zal verdergaan onder de naam Anova Pro Life. Het fonds heeft 10.000 verzekerden. Medio juni had 99% van hen aangegeven ‘mee te gaan’ naar Anova. Als uitwijkmogelijkheid hebben de verzekerden de Keuze Polis waar DVZ (Achmea) vorig jaar mee startte.
Op weg naar Pro Life werd in 1996 opgericht vanuit de particuliere verzekeraar Pro Life. Met de naam werd benadrukt, dat van een echt pro-lifefonds geen sprake is doordat ziekenfondsen het volledige pakket moeten bieden. Inmiddels is duidelijk dat dit (voorlopig) niet zal veranderen. Ook is duidelijk geworden dat een klein ziekenfonds financieel niet rendabel is.
Wim C.Gorissen jr. die directeur was van het ziekenfonds gaat niet mee naar Anova. Hij is en blijft (commercieel) directeur van de particuliere verzekeraar Pro Life die onderdeel is van AXA.

Reageer op dit artikel