nieuws

‘Op overlijdensrisicopolis kan veel premie worden bespaard’

Archief

Independer en tv-programma Radar hameren beide op de mogelijke besparingen op een overlijdensrisicoverzekering. Volgens Independer kunnen consumenten gemiddeld met een 30% lagere premie af.

Bij het oversluiten van een lopende overlijdensrisicoverzekering kan gemiddeld een 20% lagere premie gevonden worden. Marktbreed spreekt het internetbedrijf zelfs over een mogelijke premiebesparing van _ 1,5 mld.
De premieverschillen schrijft Independer toe aan de komst van nieuwe aanbieders met scherp geprijsde polissen, onder meer met speciale niet-rokerstarieven. Verder zijn de mogelijkheden tot premievergelijking toegenomen en daarmee de prijsconcurrentie. Tussen de hoogste en de laagste aanbieder zijn premieverschillen van meer dan 50% ontstaan.
In een voorbeeld (40-jarige niet-roker, inkomen _ 50.000, verzekerd kapitaal _ 250.000) schetst Independer een premieverschil van ruim _ 50.000 over een looptijd van dertig jaar voor een zelfde risico. Dat verschil is te vinden tussen WestlandUtrecht (_ 83.707) en Bouwfonds/MoneYou (_ 33.152).
Tros Radar
Tros Radar repte vorige week in een uitzending eveneens over besparingen van “tienduizenden euro’s”. Het televisieprogramma heeft op de website een rekenhulp geplaatst, louter geschikt voor gelijkblijvende risicoverzekeringen.

Reageer op dit artikel