nieuws

Op cd bijgepraat over de lijfrente

Archief

Legal & General heeft 3.500 assurantiekantoren een luister-cd gestuurd met informatie over expirerend lijfrentekapitaal. De cd is bedoeld voor consumenten.

In dertig minuten tijd krijgen klanten de nodige informatie over lijfrentekapitalen en de mogelijke besteding ervan, onder meer ingesproken door pensioendeskundige Pierre Akkermans. Op de cd wordt voor het sluiten van een direct ingaande lijfrente verwezen naar een adviseur, “want lijfrente is een adviesmarkt”, stelt Legal-directeur Arno Dolders.
Hij zegt zich te storen aan reclames van direct-writers, waarin die verzekeraars doen voorkomen dat consumenten een lijfrente in enkele minuten tijd prima zelf kunnen aankopen. “Natuurlijk, zelfs een aap kan, zoals een direct-writer ooit eens in dagbladadvertenties liet zien, een verzekering sluiten. Maar zo ga je toch niet om met dit soort complexe financiële producten”, vindt Dolders. “Als intermediaire branche moeten wij in de aanval tegen dit soort simplificaties van ons vak.”

Reageer op dit artikel