nieuws

Oostnederland en RZR: nieuwe miljonair in zorgverzekeringen

Archief

De zorgverzekeraars Oostnederland (Enschede) en RZR (Doorwerth), samen goed voor ruim 1,1 miljoen verzekerden, willen nog vóór de zomer een fusie-overeenkomst tekenen.

Het samengaan is in eerste instantie gericht op integratie van de top en enkele functies, met name op het gebied van marketing, verkoop en financiën. De huidige organisaties blijven voorlopig als werkmaatschappijen functioneren. De fusiepartners tellen samen ruim negenhonderd werknemers. Er zullen volgens hen geen gedwongen ontslagen als gevolg van het samengaan vallen.
Oostnederland bestrijkt grote delen van Overijssel en oostelijk Gelderland. De maatschappij telt 485.000 ziekenfonds – en 101.000 particulier verzekerden. RZR, waarvan het werkgebied zich uitstrekt over de provincie Gelderland en een deel van de provincie Utrecht, heeft 513.000 ziekenfonds – en 16.000 particulier verzekerden. De twee hebben in totaal ruim negenhonderd werknemers.
Nauwe contacten
Oostnederland en RZR zeggen in een toelichting: “Geïnitieerd door de overheid veranderen de zorgverzekeraars in Nederland van regionaal werkende uitvoeringsorganisaties naar landelijk werkende, risicodragende ondernemingen die met elkaar concurreren.”
Oostnederland en RZR zijn geen onbekenden voor elkaar. Onder meer op het gebied van automatisering bestaan reeds vele jaren nauwe contacten en ook op commercieel terrein vond al kennisuitwisseling plaats.
Totaalpakket
De maatschappijen zullen direct na de fusie onderzoeken of het wenselijk is onder eigen vlag een totaalpakket aan schade- en levensverzekeringen alsmede financiële diensten aan te gaan bieden. Daarbij moet worden gedacht aan strategische samenwerking met een multibrancheverzekeraar en een bank.

Reageer op dit artikel