nieuws

Oostnederland en RZR gaan verder als Amicon

Archief

De zorgverzekeraars Oostnederland (Enschede) en RZR (Doorwerth) gaan verder onder de naam Amicon. Met 1,1 mijoen verzekerden is Amicon marktleider in Oost- en Midden Nederland.

Amicon streeft naar verbreding van het product-aanbod met een totaalpakket aan verzekeringen en financiële diensten. Het concern zoekt daartoe samenwerking met een bank en/of verzekeraar. Gesprekken met potentiële samenwerkingspartners zouden zich nog in een oriënterende fase bevinden. In de loop van 1998 verwachten men nadere mededelingen te kunnen doen.
Amicon heeft een omzet van f 2,5 miljard en een landelijk marktaandeel van 7%. Bij het bedrijf werken ruim 1.000 medewerkers. Harmonisatie van de verzekeringsvoorwaarden en de premies zal plaatsvinden per 1 januari 1999. Op 11 mei betrekt de maatschappij een nieuw hoofdkantoor in Wageningen; de vestiging in Doorwerth wordt dan opgeheven.
De fusiepartners maakten begin deze week niet alleen de nieuwe naam bekend, maar presenteerden ook een Kwaliteitscode. Deze code is opgebouwd uit twintig criteria. Zij is geënt op de Gedragscode van Zorgverzekeraars Nederland, “maar is nadrukkelijk afgestemd op de nieuwe organisatie”.

Reageer op dit artikel