nieuws

Oostnederland biedt kraamzorg in Zotel Hengelo

Archief

Bij zorgverzekeraar Oostnederland verzekerde vrouwen die voor een bevalling komen te staan, kunnen kiezen voor een vierdaags of achtdaags arrangement in Zotel Hengelo, de hotelvleugel van het streekziekenhuis.

Het arrangement is een gezamenlijk initiatief van Kraamzorg Twente, SMT-servies en Oostnederland. Zij willen hiermee tegemoetkomen aan de wensen van vrouwen die om diverse redenen de kraamperiode liever niet in hun eigen huis doorbrengen. Deze wens kan gebaseerd zijn op een lastige thuissituatie (klein behuisd, verbouwing etcetera), maar kan ook voortkomen uit een verlangen naar het comfort en de rust van een hotel.
De keuze is niet beperkt tot een vierdaags of achtdaags arrangement. Een combinatie van een vierdaags arrangement en enkele dagen kraamzorg thuis behoort ook tot de mogelijkheden.
Volgens zorgverzekeraar Oostnederland zijn de kosten van het arrangement volledig vergelijkbaar met die van kraamzorg thuis. De verzekerde betaalt dus geen extra kosten. De normale eigen bijdrage voor kraamzorg blijft wel van kracht.
Net als thuis
Zotel Hengelo, een vleugel van het streekziekenhuis die wordt geëxploiteerd door SMT-services, biedt de luxe en het comfort van een middenklasse-hotel. De kraamverzorgende komt dagelijks langs voor de verzorging van moeder en kind. De andere taken worden door het Zotel overgenomen. Dat betekent dat kraambezoek – net als meestal thuis – de gehele dag welkom is. Een verpleegkundige ontvangt het bezoek. De vader kan tegen een vergoeding ook in het Zotel logeren.

Reageer op dit artikel