nieuws

Oosterbroek gek op sponsorloop

Archief

Jan Oosterbroek, topman van Fundum, heeft voor de derde keer meegedaan aan de Engelse sponsorloop Le Jo’g om geld bij elkaar te lopen voor de stichting Cancer and Leukaemia in Childhood. Van 12 tot en met 25 september hebben de deelnemers, waaronder tien teams van Unum Limited (moeder Fundum), tien mijl gelopen op een parcours van het noorden van Schotland naar het zuidwesten van Engeland. Elke deelnemer verplicht zich tot het lopen van tien mijl en het vergaren van een sponsorbedrag van minimaal £ 200.

Hoe is het gegaan?
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat mijn team zou bestaan uit zes collega’s van Unum en mijzelf, maar wij kregen redelijk laat door dat er drie collega’s niet mee zouden doen vanwege blessures. Dit betekende dat wij met zijn vieren de zeventig mijl moesten gaan lopen. Dat was een behoorlijke uitdaging. Toen de eerste loper van ons team startte in het Schotse plaatsje John O’Graots, stond er een ontzettend sterke wind. Het is een behoorlijk heuvelachtig gebied, dus dat maakte het parcours nog eens extra zwaar. Uiteindelijk hebben we er elf uur over gedaan en heeft ieder gemiddeld zo’n 17,5 mijl gelopen.
Hoe voelde het?
Nou, het is toch altijd weer een overwinning. Vooral als je weet dat de gemiddelde leeftijd van ons team boven de 51 ligt. En natuurlijk geeft het een sterk gevoel van saamhorigheid; je hebt het tenslotte samen gedaan.
Hoe heb je je voorbereid?
In het verleden heb ik diverse malen deelgenomen aan de marathons van Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en New York. Ik loop sowieso drie keer per week hard en heb de weken voor de sponsorloop mijn afstanden iets vergroot. Het enige probleem was dat ik niet kon trainen op bergen. Goed, bij mij in de buurt is er wel een heuvel, maar dat is absoluut niet vergelijkbaar met de bergen in het noorden van Schotland.
Waarom deed je mee?
Tja, ik vind het gewoon een zeer sympathiek doel. Al onze sponsorbedragen worden gebruikt om kinderen met kanker en hun familie te ondersteunen door het bieden van klinische-, financiële- en emotionele hulp. Daarbij heb ik een passie voor hardlopen en kan ik op deze manier mijn bijdrage leveren.
Hoeveel geld heb je bij elkaar gelopen?
Tot nu toe heb ik e 1.667 aan sponsorgeld ontvangen, maar ik verwacht dat dat nog meer wordt. Vorig jaar kwam ik tot een bedrag van e 2.500.
En de marathon van New York in november?
Nee helaas, vanwege een lichte blessure doe ik dit jaar niet mee.
Hat hardloopteam met (v.l.n.r.) Jan Oosterbroek en Unum collega’s Graham Hockings, Nick Gleeson en Colin Fitzgerald.

Reageer op dit artikel