nieuws

OOM verzekert molest mee op ziektekostenverzekeringen

Archief

OOM gaat standaard het ‘groot molest’ risico meeverzekeren op de Global Traveler-ziektekostenverzekeringen en zegt daarmee de eerste verzekeraar te zijn die hiertoe overgaat.

Onder het ‘groot molest’ risico valt onder meer ziektekosten is gevolg van burgeroorlog, opstanden en muiterij. “Voor verzekerden van OOM, die in het buitenland wonen, werken of studeren, betekent dit een forse uitbreiding van de dekking”, aldus OOM-directeur Jelle Visser. Het risico is ondergebracht bij OOM Onderlinge Molestverzekering Maatschappij. Voor nieuwe klanten is het uitgebreide product sinds 15 november beschikbaar. Voor bestaande klanten geldt de extra dekking vanaf 1 januari 2008.
Collectiviteiten
“Mensen konden bij ons op aanvraag een dekking krijgen voor molest. Er werd dan afhankelijk van het gebied waar men heen ging een toeslag berekend. Ook kwam het voor dat het risico te groot was en we geen dekking verleenden. Nu wordt het standaard meeverzekerd op onze individuele ziektekostenverzekeringen”, aldus Visser. “Op onze collectiviteiten kenden we deze dekking al.”
De premie voor de Global Traveler ziektekostenverzekeringen is met 8% tot 9% omhoog gegaan. “Hierin zit ook een klein stukje premie dat naar onze Onderlinge Molestverzekeraar gaat”, aldus Visser.
Volgens Visser zoeken ook andere verzekeraars naar oplossingen voor de molestdekking in hun collectiviteiten. “Of ze dat ook voor hun individueel verzekerden gaan doen, weet ik niet.”

Reageer op dit artikel