nieuws

OOM schrapt leeftijdsgrens in Global Traveler Verzekering

Archief

De leeftijdsgrens van 65 jaar in de Global Traveler Verzekering van OOM is komen te vervallen. Hierdoor is de verzekering door alle personen te sluiten en zegt OOM een oplossing te bieden voor de dekking van ziektekosten voor gepensioneerden in het buitenland.

“Met de invoering van de Zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 is een aantal pensionado’s met hun ziektekostenverzekering tussen wal en schip geraakt. Wij hebben hier in november een tijdelijke oplossing voor bedacht door de acceptatiestop op de Ziektekostenverzekering Bedragenpolis Buitenland tijdelijk op te heffen. Met het vervallen van de leeftijdsgrens wordt nu een structurele en qua dekking veel ruimere oplossing geboden”, aldus de verzekeraar.
De verzekering is bedoeld voor personen die vanuit Nederland voor korte of langere duur naar het buitenland gaan of voor Nederlanders die reeds in het buitenland verblijven. Er wordt geen acceptatieleeftijd gehanteerd, wel wordt bij de aanvraag een medisch acceptatietraject doorlopen.
Men kan kiezen uit diverse buitenlanddekkingen, waaronder ziektekosten (kostprijsdekking), reis, ongevallen, SOS, rechtsbijstand, aansprakelijkheid voor particulieren, inboedel en molest.

Reageer op dit artikel