nieuws

OOM komt met jongerenvariant Global Traveler

Archief

OOM heeft de Young Global Traveler-verzekering geïntroduceerd. Deze ziektekostenverzekering is bedoeld voor (uitwisselings)studenten en au pairs tot dertig jaar.

De Young Global Traveler-verzekering bestaat uit een ziektekostendekking en een aanvullend verzekeringspakket. De ziektekostendekking is gelijk aan die van de Global Traveler-verzekering, maar kent een scherpere premie. “We hebben de schaderesultaten geanalyseerd en deze doelgroep sprong eruit”, aldus OOM-directeur Jelle Visser.
De jongeren kunnen kiezen uit een standaard en een uitgebreide ziektekostendekking met een eigen risico van _ 250, _ 500 of _ 1.000. Visser: “Het is een aanvulling op de basisverzekering”. Het verschil tussen de standaard en uitgebreide dekking zit in vergoedingen voor onder meer tandheelkundige behandelingen, orthodontie, second opinion, psychotherapie, preventieve geneeskunde, kunst- en hulpmiddelen, alternatieve geneeswijzen, fertiliteitsbevorderende behandelingen, abortus en sterilisatie in het uitgebreide pakket.
Het aanvullend verzekeringspakket bestaat uit reis, inboedel, ongevallen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid particulieren. Visser benadrukt dat het aanvullende pakket modulair is en zodoende rekening houdt met de portemonnee van de student.
De polis, met acceptatieprocedure, kent een maximale looptijd van vijf jaar. De verzekering is ook aan te vragen als de verzekerde al in het buitenland verblijft. Het is niet alleen bedoeld voor jongeren die naar het buitenland vertrekken, maar ook voor jongeren die naar Nederland komen. Een tussentijds verblijf in Nederland of in het buitenland is voor maximaal dertig dagen gedekt. De Young Global Traveler is uitsluitend online aan te vragen.
Gegarandeerde zorgverzekering
OOM Verzekeringen is gestopt met de dekking Gegarandeerde Zorgverzekering. Deze aanvulling op de Global Traveler garandeerde reizigers dat zij ongeacht hun gezondheidstoestand bij terugkomst in Nederland worden geaccepteerd op een ziektekostenpolis van CZ. Met de invoering van de basisverzekering zijn verzekeraars verplicht iedereen voor het basispakket te accepteren en is de garantiemodule niet meer nodig. OOM-directeur Jelle Visser laat weten dat reizigers die in de laatste maanden van dit jaar vertrekken en voor 1 januari terugkomen deze dekking nog wel kunnen sluiten.

Reageer op dit artikel