nieuws

OOM Global II

Archief

De Verzekeringskamer heeft een vergunning voor de branches Ongevallen en Ziekte verleend aan OOM Global Insurances NV. Dit is een zustermaatschappij van OOM Global Care NV, die louter internationale ziektekostenverzekeringen sluit. De eerstgenoemde OOM gaat in beginsel de overige medische-variaverzekeringen voeren.

Borst licht toe
Op donderdag 28 september zal minister Borst ten overstaan van de zorgverzekeraars een toelichting geven op de plannen van het kabinet voor de gezondheidszorg in 1996. De bewindsvrouwe doet dit tijdens een door Zorgverzekeraars Nederland belegde lunchbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Den Haag.
‘Wao wijzigt later’
De wetsvoorstellen voor premiedifferentiatie en meer marktwerking in de wao kunnen pas op 1 januari 1997 worden ingevoerd, heeft staatssecretaris Linschoten het parlement laten weten. Om de uitvoeringsinstanties voldoende voorbereidingstijd te geven, moeten de besluiten volgens hem vóór 1 april 1996 in het Staatsblad komen. Privatisering van de Ziektewet per 1 januari a.s. lijkt Linschoten nog steeds wèl haalbaar.
MediRisk
Vandaag (vrijdag) houdt MediRisk, onderlinge waarborgmaatschappij voor instellingen in de gezondheidszorg, in Ede een symposium met als titel ‘Medische aansprakelijkheid en Kwaliteitsbeleid’. De bijeenkomst is georganiseerd door de VVAA, de verzekeraar die de exploitatie van MediRisk verzorgt. Informatie: tel. 030-47.45.82 (VVAA Congresservice).
Eerste paal Ohra
Op woensdag 4 oktober zal de Commissaris van de Koningin in Gelderland, dr J.C. Terlouw, de eerste paal slaan voor het nieuwe hoofdkantoor van Ohra. Dit gebouw zal verrijzen in Elden, ten zuid-westen van Arnhem.

Reageer op dit artikel