nieuws

OOM draagt aov’s over aan Aegon

Archief

OOM gaat de aov-portefeuille begin november overdragen aan Aegon.

De aov-portefeuille van OOM omvat twee arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, één voor internationale risico’s en één voor verzwaarde risico’s. OOM startte in 1996 met deze verzekeringen. Met het afstoten van de portefeuille verlaat OOM – de aan Aegon gelieerde niche-verzekeraar – het idee om ook niche-player te willen zijn in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, “We concentreren ons nu op brand- en ziektekostenverzekeringen.”
De aov-portefeuille van OOM omvat slechts enkele honderden polissen. OOM stoot de portefeuille af, omdat zeer arbeidsintensief is. “Deze producten gedijen bovendien beter bij een verzekeraar die de verzekerden opzoekt en die niet, zoals wij, door de verzekerden wordt opgezocht”, zegt Visser. “Voor, ons past de portefeuille uitstekend in het streven om onze positie op de zorgmarkt uit te bouwen”, zegt Peter Varenkamp, directeur van Aegon Schade Bedrijven. “Wij hebben de kennis en ervaring, en profiteren van de schaalvoordelen.”

Reageer op dit artikel