nieuws

OOM

Archief

Als aanvulling op de Global Traveler heeft OOM een dekking gelanceerd die reizigers garandeert dat zij, ongeacht hun gezondheidstoestand, bij terugkomst in ons land worden geaccepteerd op een ziektekostenpolis van CZ.

De Global Traveler is een ziektekostenpolis met aanvullende dekkingen voor backpackers, studenten en anderen die niet permanent in het buitenland verblijven. “Als zulke reizigers ziek terugkomen en niet gelijk aan het werk kunnen, lopen zij het risico geen andere ziektekostenpolis te kunnen sluiten”, zegt OOM-manager Joop Pronk. “Er bestaat namelijk geen acceptatieplicht voor personen die tijdelijk naar het buitenland zijn geweest en zich daar niet hebben gevestigd. Tot nu toe werd zulke reizigers dan ook altijd geadviseerd om naast de Global Traveler de Nederlandse ziektekostenverzekering aan te houden. De Gegarandeerde Zorgverzekering biedt een goedkope oplossing voor dit probleem. Tegen een maandpremie van e 5 krijgt de verzekerde namelijk de garantie dat hij zich direct bij terugkeer, ongeacht zijn medische toestand, bij CZ kan verzekeren op de Zorgpolis.”
De Gegarandeerde Zorgverzekering kan uitsluitend worden gesloten voor een Global Traveler-polis die niet langer dan twaalf maanden loopt. De polis kan via het intermediair maar ook online www.oominsurances.com worden gesloten.
De Gegarandeerde Zorgverzekering is de zevende aanvulling op de Global Traveler. Er waren al aanvullende verzekeringen voor reis, persoonlijke ongevallen, rechtsbijstand, molest, aansprakelijkheid voor particulieren en inboedel. Opmerkingen:

Reageer op dit artikel