nieuws

Ook zorgproducten op extranet Avéro

Archief

Avéro Achmea gaat komende maand ook zorgproducten via zijn extranet aanbieden. Op het extranet zijn drieduizend tussenpersonen aangesloten; 10% hiervan beheert en muteert producten online. Van deze driehonderd tussenpersonen verwerkt 62,5% de schadeproducten online.

Sinds de start van het extranet in 2001 is het assortiment particuliere schadepolissen uitgebreid met leven- en pensioenproducten, hypotheken en bancaire producten. Avéro Achmea heeft nu een enquête gehouden onder de gebruikers van het extranet.
Ruim 62% van de actieve gebruikers geeft aan online particuliere schadeproducten te verwerken. Zij vinden dat voldoende schadepolissen en functies ondersteund worden. Bijna 70% van de actieve gebruikers ziet het extranet ook als instrument voor het downloaden en bestellen van brochures en software.
Systeemhuizen
Uit de enquête blijkt verder dat 23% van de tussenpersonen gebruik maakt van administratiepakketten van ACT (nu Amedia). Daarnaast worden Anva (16%), ASN (nu Amedia, 12%) en CCS (11%) het vaakst toegepast. Ongeveer 20% van de ondervraagden zegt een ander pakket te gebruiken. Veelal is dit voor de branche onbekende software of een algemeen administratiepakket.
De vakpers is voor 62% van de ondervraagden de voornaamste bron van informatie voor het onderwerp ketenintegratie. Verzekeraars is voor 52% de belangrijkste bron, systeemhuizen voor 29% en brancheorganisaties voor 27%. Opvallend is dat 13% zegt totaal niet geïnformeerd te zijn over ketenintegratie.

Reageer op dit artikel