nieuws

Ook ziektekostencollectiviteit Interpolis naar Zilveren Kruis

Archief

In navolging van Rabobank Nederland stappen de Interpolis-medewerkers volgend jaar voor hun ziektekostenverzekering over naar Zilveren Kruis Achmea. Beide contracten leveren Zilveren Kruis ruim 50.000 verzekerden op.

De Interpolis-collectiviteit omvat in het totaal 4.400 verzekerden. Het gaat hierbij om 3.600 actieve medewerkers inclusief gezinsleden en 8.000 postactieven inclusief gezinsleden. Het voornaamste deel van hen, is nu verzekerd bij CZ, een deel (afkomstig van vroegere fusiepartners) is verzekerd bij Geové, VGZ en enige andere verzekeraars.
In juli maakte het moederbedrijf de Rabobank bekend dat voor de collectieve ziektekostenverzekering, die nu geheel is ondergebracht bij CZ, zal worden overgestapt naar Zilveren Kruis. De contractswijzigingen hebben te maken met het feit dat Interpolis en Rabobank zijn gaan samenwerken met Achmea, waarbij Rabobank een minderheidsbelang heeft genomen in Eureko, het moederbedrijf van Achmea. Sinds kort voeren Interpolis en Rabobank onder Interpolis-label speciaal voor het mkb ontwikkelde polissen waarvoor Zilveren Kruis het risico draagt.
De Rabobank-collectiviteit omvat 49.000 verzekerden. Het gaat hierbij om 42.000 medewerkers, inclusief meeverzekerden, met een maatschappijpolis en 7.000 postactieven, inclusief meeverzekerden, met een standaardpakketpolis. Door beide contracten krijgt Zilveren Kruis er volgend jaar dus 53.400 verzekerden bij.

Reageer op dit artikel