nieuws

Ook volgend jaar weer dekkingen uit ziekenfonds

Archief

Volgend jaar zullen wederom een aantal dekkingen uit het ziekenfonds worden gelicht. Het is de bedoeling dat die dekkingen ook niet worden opgenomen in de nieuwe zorgverzekering.

De volgende behandelingen zijn vanaf begin volgend jaar niet meer door het ziekenfonds gedekt (tussen haakjes de bedragen die het kost als iemand de behandeling op eigen kosten laat uitvoeren):
Borstprothese, met uitzondering van protheses in verband met gehele of gedeeltelijke borstamputatie (e 6.000), buikwandcorrectie (e 3.400), bovenooglidcorrectie (e 2.200), behandeling tegen snurken (e 1.700), flapoorcorrectie (e 1.500), hersteloperatie (bij mannen en bij vrouwen) na sterilisatie (e 650).
Met de maatregelen denkt het kabinet jaarlijks e 70 mln te besparen. Er is nog geen zicht op in hoeverre de particuliere verzekeraars hun polissen aanpassen.
Verder wordt de vergoeding voor dieetadviezen uit de AWBZ gelicht en overgeheveld naar het ziekenfondspakket. Het gaat om maximaal vier behandeluren die ook mogen worden gegeven door vrij gevestigde diëtisten.

Reageer op dit artikel