nieuws

Ook veilingsite voor basispolis

Archief

Naast de veilingsite voor verzuimverzekeringen, heeft intermediairbedrijf SEZ uit Reeuwijk nu ook een internetsite gelanceerd waar bedrijven hun aanvraag voor een collectieve zorgverzekering kunnen veilen.

Bedrijven kunnen op de website www.basisverzekeringsveiling.nl hun aanvraag voor een collectieve zorgverzekering plaatsen, waarna de deelnemende verzekeraars drie dagen de tijd hebben om een aanbod te doen. “Wanneer een verzekeraar een bepaalde collectiviteit graag in zijn portefeuille wil hebben, kan hij zijn bieding eventueel nog aanpassen door extra korting te geven”, aldus initiatiefnemer SEZ. Op de eerste dag dat de website actief was, hadden zich volgens een woordvoerder van SEZ al elf collectiviteiten aangemeld.
Regio
Verder heeft SEZ met de deelnemende verzekeraars speciale kortingen afgesproken voor individuele verzekerden. “Een verzekeraar kan ook bij de individuele klanten besluiten om extra korting te geven, bijvoorbeeld omdat hij zijn positie in een bepaalde regio wil versterken. Of verzekeraars van die mogelijkheid gebruik gaan maken, moeten we afwachten.” SEZ veilt sinds februari 2005 op vergelijkbare wijze aanvragen voor verzuimpolissen via Verzuimveiling.nl.

Reageer op dit artikel