nieuws

Ook Turien & Co voorziet in polis ‘sturende werknemers’

Archief

In navolging van Wuthrich en Royal & Sun Alliance heeft het volmachtbedrijf Turien & Co ten bate van werkgevers een aansprakelijkheidspolis voor ‘sturende werknemers’ op de markt gebracht.

De dekking omvat zowel letsel- als materiële schade. “Dit laatste is van belang omdat de werkgever ook aansprakelijk kan zijn voor schade aan bijvoorbeeld de auto van de werknemer indien deze uitsluitend WA-verzekerd is”, motiveert Turien & Co.
Het verzekerd bedrag is _ 2,5 mln per gebeurtenis. De premiestelling: _ 25 per medewerker met een bedrijfswagen en eveneens voor medewerkers die met eigen auto meer dan 5.000 km per jaar zakelijk rijden, en _ 5 voor alle overige medewerkers. Er geldt een minimumpremie van _ 150. “Uiteraard blijft het individuele acceptatie. Er zijn risico’s waar wij een andere premie voor zullen rekenen (beroepsgoederenvervoer) of wij die niet zullen accepteren.”
Voor de premieberekening wil Turien jaarlijks een opgave krijgen van de aantallen medewerkers van het bedrijf en de categorie waarin ze vallen. “Alle medewerkers, dus ook degenen die nooit een ritje ten behoeve van het bedrijf maken, dienen in de aantallen te worden opgenomen. Ook het (gemiddeld werkzame) aantal uitzendkrachten moet worden opgenomen.” Het is geen vereiste dat de wagenparkverzekering ook bij Turien & Co loopt. De provisie voor het intermediair bedraagt 20%

Reageer op dit artikel