nieuws

Ook Tjip Ridder start letselschadebureau

Archief

Tjip Ridder (47) uit Zeewolde behoort tot het groeiende aantal letselschaderegelaars dat besluit zich zelfstandig te vestigen. Met als logisch beeldmerk een schild met daarop de letters RL, is hij met Ridder Letselschade van start gegaan.

Ridder heeft ruim twee jaar bij SAP Advocaten in Amersfoort gewerkt, aan de ‘slachtofferkant’. “Daarvoor heb ik ruim vijf jaar bij Groeneveld & Partners in Rotterdam gewerkt en daarvoor ruim acht jaar bij Toplis and Harding in Rotterdam/Amsterdam, in beide gevallen voor verzekeraars.” In zijn eerste veertien werkzame jaren was Ridder politieagent en rechercheur.
Inzage in dossier
Ridder vindt dat letselschaderegeling “anders moet én beter kan”. Slachtoffer-cliënten kunnen op elk moment van de dag via internet inloggen in hun eigen dossier. In overleg met de cliënt krijgt de betrokken verzekeraar de mogelijkheid een deel van het dossier via de website in te zien. “Daardoor weet ook de verzekeraar steeds wat de stand van zaken is. Dat scheelt correspondentie en dus tijd en kosten”, stelt Ridder op zijn site.
Ridder werkt uitsluitend voor slachtoffers die letselschade hebben opgelopen en voor hun werkgevers die doorbetaald loon van de aansprakelijke partij willen terugvorderen. Daarnaast kan het bureau door ziektekostenverzekeraars worden ingeschakeld voor het terugvorderen van uitbetaalde ziektekosten.
De standaard uurtarieven lopen uiteen van _ 145,00 tot _ 225,00 per uur, exclusief 5% kantoorkosten en BTW. In sommige situaties neemt Ridder ook op basis van no cure no pay zaken in behandeling.

Reageer op dit artikel