nieuws

Ook Stater straks in handen van ABN Amro

Archief

Met de overname van Bouwfonds krijgt ABN Amro in één klap ook facilitair dochterbedrijf Stater in handen, die het hypothekenbeheer voert van bijna twintig geldverstrekkers, onder wie Aegon, Delta Lloyd, Goudse, Royal Nederland, Zwitserleven en Zwolsche Algemeene.

“Dat Stater straks van ABN Amro is, maakt voor de markt geen verschil”, aldus een Bouwfonds-woordvoerder. “Het heeft ze toch ook nooit uitgemaakt dat Stater tot Bouwfonds behoort?”
Volgens algemeen directeur Frank Rosenmuller van Royal Nederland, die via geldverstrekker Nationale Investeringsbank het beheer van hypotheken bij Stater heeft ondergebracht, is het zaak dat ABN Amro de onafhankelijk koers van het bedrijf voortzet. “Zolang ze dat doen, zal er niet veel veranderen. Doen ze dat niet, dan zullen ze veel klanten verliezen en helpen ze Stater om zeep.”
Eind 2004 PLT = De strategische samenwerking tussen ABN Amro en het Bouwfonds werd vorige week aangekondigd. Over vijf jaar zal de overname van Bouwfonds, inclusief Stater, volledig zijn beslag hebben gekregen.
Tot het jaar 2004 bezit de bank 49,9% van het stemrecht. De aandeelhouders van Bouwfonds, in totaal 479 Nederlandse gemeenten, ontvangen gezamenlijk f 2,7 mld, van de nieuwe eigenaar.

Reageer op dit artikel