nieuws

Ook starters kunnen lid worden van coöperatie DAK

Archief

Startende tussenpersonen kunnen nu ook lid worden van coöperatie DAK

Voorheen gold als een van de lidmaatschapseisen, dat een kantoor al minimaal één jaar als zelfstandig kantoor actief was. Starters kunnen een voorlopig lidmaatschap van twee jaar krijgen. In die tijd moet groei en progressie worden aangetoond met financiële stukken. Daarbij wordt het risico voor de coöperatie beperkt door verplichte maatschappij-incasso. Een groep van veertig ervaren balloteurs trekt het land in om de starters op allerlei punten vooraf te beoordelen. Er wordt bijvoorbeeld gelet op deskundigheid, benadering van klanten en de algehele bedrijfsvoering. DAK wil flink groeien: van 1.200 naar 1.500 over drie tot vier jaar. De verwachting is dat éénderde van de aanwas komt van startende kantoren.

Reageer op dit artikel