nieuws

Ook sekseneutrale premies voor pensioenen Allianz

Archief

Allianz Leven heeft de eerder aangekondigde sekseneutrale premies ingevoerd voor nieuwe en bestaande pensioenverzekeringen.

De invoering van sekseneutrale tarieven geldt voor alle Future- en Design-pensioenproducten van Allianz Leven. Bij de premiestelling speelt behalve het geslacht ook het rookgedrag niet langer een rol meer. “Een vraag naar het rookgedrag wordt op grond van de Wet op de medische keuringen als een medische vraag beschouwd. De WMK laat niet toe dat er medische vragen gesteld worden voor pensioenen van werknemers”, aldus Allianz.
De maatschappij volgt hiermee het voorbeeld van concurrenten als De Goudse, Reaal, Winterthur en Zwitserleven. De laatste maatschappij introduceerde de sekseneutrale tarieven begin dit jaar in de Vision-producten en heeft ze nu ook ingevoerd in het Duo BedrijfsPensioen. Volgens Zwitserleven voldoet het Duo BedrijfsPensioen nu als eerste semi-collectief pensioenproduct aan alle nieuwe wet- en regelgeving, zelfs aan de laatste inzichten van de Commissie Gelijke Behandeling.
Aegon heeft eerder aangekondigd nog dit jaar met sekseneutrale tarieven voor pensioenen te komen. NN heeft aangekondigd dit niet te zullen doen vóór 2006, vier jaar voor de uiterste deadline voor gelijkstelling van premies voor mannen en vrouwen.

Reageer op dit artikel