nieuws

Ook Peugeot en Citroën zijn door de bocht met merkpolissen

Archief

Nog dit jaar komt Unigarant met zogeheten merkpolissen voor Peugeots en Citroëns. Peugeot Assurance en Citroën Autoverzekering, die op 1 november worden geïntroduceerd, kennen drie jaar nieuwwaarde- of aanschafwaardedekking. Indien een klant bij schade kiest voor reparatie door een erkende Peugeot- of Citroënreparateur, betaalt hij geen eigen risico.

Peugeot Assurance en Citroën Autoverzekering zijn door Unigarant ontwikkeld in samenwerking met PSA Finance Nederland, de financieringsmaatschappij van beide Franse automerken, die in andere landen al langer actief is met merkpolissen.
De voorwaarden van deze nieuwe merkpolissen zijn vergelijkbaar met eerder geïntroduceerde merkpolissen van Unigarant, onder meer voor Opel en Chevrolet, in mei van dit jaar.
Maatwerkverzekeringen
In Nederland waren Peugeot en Citroën lange tijd de laatste twee grote automerken zonder eigen polis. De grote invloed van het intermediaire kanaal schrok beide merken altijd af. Daarnaast zagen ook de eigen dealers het niet zitten.
PSA beschouwt de verkoop van merkpolissen echter als een goede aanvulling op het pakket financiële diensten. John Zwijgers, algemeen directeur van PSA: “Wij leveren maatwerk op het gebied van financieringsmogelijkheden of leaseconstructies. Daar komen nu maatwerkverzekeringen bij, waardoor we de klant nog beter van dienst kunnen zijn.”
Nog meer merkpolissen
Unigarant laat weten verder binnen niet al te lange termijn met meer merkpolissen op de markt te zullen komen. “We zien in de verzekeringsmarkt nieuwe distributiekanalen opkomen en Unigarant speelt daar op in. Als innovatieve verzekeraar bedienen we daarom meerdere kanalen”, aldus Edward Reinderts, businessunitmanager Retail bij Unigarant.

Reageer op dit artikel