nieuws

Ook Ohra werpt zich op seniorenmarkt

Archief

Ohra komt dit najaar met drie producten, Long Term Careverzekeringen, waarmee senioren extra inkomen kunnen verwerven. Met die gelden kan zorg voor de oude dag worden gekocht. Na Achmea (Proveniersplan) en ING/RVS (Service Plus Plan) is Ohra de derde verzekeraar die zich richt op seniorenzorg.

Het Long Term Care-assortiment van Ohra gaat bestaan uit een schadeverzekering, een levensverzekering en een bankproduct. De schadeverzekering verzekert het risico van uitval van algemene dagelijkse levensfuncties (ADL). Bij een dergelijke medische indicatie wordt een bedrag uitgekeerd danwel zorg in natura verleend.
De levensverzekering mondt altijd uit in een uitkering: hetzij een nabestaandenlijfrente, hetzij een lijfrente voor de inkoop van zorg danwel zorg in natura, hetzij vrij te besteden bedragen (als de verzekerde geen hulp nodig heeft).
Het bankproduct is bedoeld voor mensen die zich niet willen of kunnen verzekeren. Zij kunnen met eigen middelen een kapitaal sparen, óf de waarde van het eigen huis gebruiken voor de benodigde zorg. Voor de laatste mogelijkheid kent Ohra al het Flexibel Huiskrediet: een doorlopend krediet op basis van de eigen woning.
De (thuis)zorg in natura wordt geleverd via de Zorgcentrale van Ohra. Verzekerden bellen naar de Zorgcentrale, die vervolgens de benodigde zorg regelt. Thuiszorg koopt Ohra in bij een selecte groep leveranciers. Momenteel zijn dat NTN Thuiszorg en Zorgunie Nederland.
Volgens Ingrid Hoogendijk, projectmanager Tele-Homecare bij Ohra, zijn de Long Term Careverzekeringen een vervolgstap op de reeds bestaande zorgverzekeringen van de direct-writer. Ohra is echter niet van plan om een seniorenpakket à la Achmea en ING/RVS te ontwikkelen. “Ach, wat is een pakket? Diensten als woonhuisbeveiliging, een reparatieservice, alarmtelefoon, documentregistratie, sleutelverliesservice en creditcardblokkeerservice maken al jaren deel uit van onze verzekeringen.”
“Je kunt dat net als ING presenteren als een geheel nieuw dienstenpakket. Maar daar heb ik eerlijk gezegd wat om moeten lachen”, aldus Hoogendijk. “Bij ons spreekt het voor zich dat polishouders van Long Term Carepolissen van deze diensten gebruik kunnen maken.”

Reageer op dit artikel