nieuws

Ook lijfrente en pensioen op Verzekeringsbeurs

Archief

De Verzekeringsbeurs, een internet-initiatief van Peter Wesche, gaat in september ook vraag en aanbod van expirerende lijfrente- en pensioenkapitalen bijeen brengen.

Oorspronkelijk zouden op www.verzekeringsbeurs.nl alleen schaderisico’s staan, zoals opstal, bedrijfsschade, aansprakelijkheid, voertuigen, transport en montage/CAR. Het internettrefpunt van vraag en aanbod van verzekeringsdekkingen wil nu evenwel ook diensten aanbieden rond direct ingaande lijfrenten en pensioenverzekeringen.
Op termijn denkt de Verzekeringsbeurs nog aan risico’s als ziekteverzuim, ziektekosten, aov en employee-benefits.
Safides
Voor de direct ingaande lijfrenten en pensioenen wordt eerst een proef gedaan. Daartoe werkt de Verzekeringsbeurs samen met Safides (Samenwerkende Financiële Deskundigen), een franchisebedrijf uit Apeldoorn. De aangesloten kantoren van Safides – Pont & Partners (Apeldoorn), Dijkstra Van der Koot (Nieuwegein), E-advies (Emmen) en financieel planner Meijer – zullen klanten naar de Verzekeringsbeurs leiden.
“Op dit moment voeren we zelf gegevens van klanten in en vragen offertes op. Straks moeten klanten dat zelf kunnen doen”, aldus Safides-directeur Ed Pont. Het bedrijf beschikt daarvoor onder meer over de internetpagina’s www.financieel.nl (“een oriëntatie-site”), en www.safides.nl (“een advies-site”). Verzekeraars reageren via de Verzekeringsbeurs op de anonieme offerte-aanvragen, waarna de klant het gewenste aanbod kiest. Safides zorgt vervolgens voor de totstandkoming van de verzekering.
Volgens Pont is de rol van de tussenpersoon geen overbodige. “Het kiezen van het hoogste bedrag aan lijfrente-uitkeringen kan de klant inderdaad zelf wel. Maar voor het kiezen van de uiteindelijke lijfrentevorm, de ingangsdatum, de looptijd en fiscaliteiten is sturing door een deskundig adviseur noodzakelijk.”
Om andere tussenpersonen te laten zien hoe de Verzekeringsbeurs werkt, specifiek voor wat betreft de direct ingaande lijfrenten, houdt Safides momenteel een aantal seminars. De eerste zijn al in juli gehouden. Deze maand staan nog seminars op het programma in Akersloot (10 en 17 augustus), Leusden (22 augustus) en Tiel (15 augustus). Voor meer informatie: zie www.safides.nl.
Interesse
Ondertussen groeit volgens Peter Wesche, de initiatiefnemer van de Verzekeringsbeurs, de interesse voor zijn internetsite. “Op dit moment hebben 66 tussenpersonen een toegangscode. We spreken of bezoeken iedere aangemelde tussenpersoon; het moeten wel échte assurantiekantoren zijn. Zo kunnen we een zekere kwaliteit van de offerteverzoeken garanderen.”
Volgens Wesche hebben sommige verzekeraars nogal koudwatervrees bij het woord ‘internet’. “Ze associëren dat onmiddellijk met hun eigen internetstrategie. Het kost dan wat moeite hen ervan te overtuigen dat dit iets wezenlijk iets anders is. De Verzekeringsbeurs maakt ‘slechts’ gebruik van de infrastructuur en committeert zich niet aan, of zet zich niet af tegen enige internetstrategie van een verzekeraar.”

Reageer op dit artikel