nieuws

Ook klacht ingediend over spot ‘De Leningman’

Archief

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit, dat vorig jaar uit de fractie van Leefbaar Rotterdam is gezet, heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie over de televisiecommercial van Becam Financieringen (DSB).

Smit eist van de Reclame Code Commissie een verbod op de uitzending van de reclamespot, waarin voormalig ombudsman Frits Bom een hoofdrol speelt. Bom presenteert zich daarin als ‘De Leningman’ die de leningen van Becam aanprijst. De spot is een variant op de commercial waarin nieuwslezer Edvard Niesing de financieringen van Frisa (DSB) aanbeveelt bij het publiek.
Volgens het Rotterdamse gemeenteraadslid maakt Bom misbruik van het vertrouwen dat televisiekijkend Nederland in hem heeft. De presentator is immers bekend van zijn tv-optreden als ‘De Vakantieman’, een rol waarin hij een kritisch oordeel velde over vakantiereizen. Het voortborduren op deze rol in de spots van Becam vindt Smit “misleidend”. Ook meent hij dat er over het algemeen te veel reclamespots over leningen op tv te zien zijn.
Frits Bom in zijn gewraakte rol van ‘De Leningman’.

Reageer op dit artikel