nieuws

Ook Hypotheekshop stopt met SKFD-keurmerk

Archief

Na de Hypotheker verlaat ook De Hypotheekshop de Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening (SKFD).

“Het keurmerk leeft niet bij onze consumenten”, zegt Maaike Lausberg van De Hypotheekshop. “Bovendien zijn we begin dit jaar een eigen kwaliteitstraject gestart en toetsen we onszelf. Dat bevalt zo goed, dat we besloten hebben om met het Keurmerk te stoppen.”
De Hypotheekshop heeft tweehonderd franchisenemers; voor het Keurmerk is dit dus een aardige aderlating. Toch blijft SKFD-directeur Ron van Kesteren positief gestemd. “Het is een behoorlijke streep door de rekening”, zegt Van Kesteren. “Desondanks groeien we toch dit jaar flink. We verliezen de collectieve aansluiting van De Hypotheekshop. Er zijn echter losse vestigingen die het Keurmerk willen blijven voeren.”
Van Kesteren vindt het jammer dat De Hypotheekshop een eigen kwaliteitssysteem gaat voeren. “Wij zijn een onafhankelijke organisatie”, zegt hij. “Een eigen kwaliteitsnorm vind ik dan toch van een ander niveau.”
De SKFD wil de komende jaren groeien van vijfhonderd keurmerkhouders naar zo’n twaalfhonderd aangesloten kantoren.

Reageer op dit artikel