nieuws

Ook GMAC biedt hypotheek voor mensen met BKR-codering

Archief

GMAC Hypotheken lanceert deze week de GMAC Bright, waarmee de Amerikaanse geldgever zich gaat richten op mensen met een BKR-notering, mits deze is hersteld.

Volgens GMAC zijn er 500.000 huishoudens die voor zo’n hypotheek in aanmerking komen. De maximale verstrekking is 128% van de executiewaarde tot _ 1 mln. Er kan een renteperiode worden gekozen tot en met tien jaar vast; de overige voorwaarden zijn hetzelfde als bij de GMAC Basis Hypotheek.
In aanmerking komen klanten met een (herstelde) achterstand met betrekking tot aflopend krediet, doorlopend krediet, verzendhuiskrediet en telecommunicatievoorziening. De coderingen A, A1 en A2 bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) zijn toegestaan, maar de overeenkomst en de achterstand moeten zijn beëindigd. Verder mag men niet tegelijkertijd een tweede overeenkomst met zo’n codering hebben gehad.
Jaarlijks kan maximaal 10% van de lening boetevrij worden afgelost.
Simpel
Of de doelgroep verder uitgebreid zal worden naar mensen met een zwaardere BKR-codering, is nog niet duidelijk. “Wij hebben er begin dit jaar voor gekozen om onze productlijn te vereenvoudigen. We willen het simpel houden voor het intermediair. Met dit product kunnen wij onze normale doorlooptijden in stand houden”zegt marketingmanager Rob Jansen.
Een product specifiek voor variabele inkomens komt er niet. “Wat is een variabel inkomen?”, vraagt directeur Rob van den Berg zich af. “Ook iemand met een vaste baan kan morgen zonder werk zitten. Wij verstrekken binnen ons huidige productenkader al hypotheken aan klanten met variabele inkomens.”
Provisie
Met betrekking tot de discussie over de invoering van doorlopende provisie bij hypotheekproducten is Van den Berg duidelijk: “Wij leveren alleen het geld, dus wij blijven afsluitprovisie uitkeren. Daarover praten we met de AFM en wij denken dat we goed zitten met onze interpretatie dat we een eenvoudig product leveren.”

Reageer op dit artikel