nieuws

Ook Fortis biedt vast personeel aandelenopties

Archief

Na ABN Amro, Aegon en ING heeft nu ook Fortis Amev een optieplan ontwikkeld voor alle Fortis-medewerkers met een vast dienstverband. Voor het Fortis-management bestond zo’n regeling al een jaar.

Het Optieplan 1997 biedt alle vaste medewerkers van Fortis Nederland en haar 100%-ondernemingen – circa 10.000 mensen – de gelegenheid zich in te schrijven voor opties op aandelen van Fortis Amev. Het aantal toe te kennen opties per medewerker is afhankelijk van de functie, maar minimaal honderd. Het totale aantal aan te bieden opties komt daarmee op 2,3 miljoen. Voor één optie kan één aandeel worden verkregen. Fortis koopt daartoe op de Amsterdamse effectenbeurs ongeveer 1% van uitstaande aandelenkapitaal op.
Het Optieplan 1997 is een uitbreiding van het één jaar oude Management Optieplan. Dat wordt dit jaar uitgebreid van 17 naar 140 deelnemers. Die krijgen 275.000 opties aangeboden (gemiddeld 2.000 per manager).
Fortis-medewerkers kunnen tot 26 juni reageren op de optie-aanbieding. Vanaf 1 juli kunnen de opties worden uitgeoefend. De uitoefenprijs is gelijk aan de slotkoers van het aandeel Fortis Amev op 1 juli 1997. Ter voorkoming van misbruik van voorwetenschap kunnen de opties op sommige momenten niet worden uitgeoefend. Fortis-bestuursvoorzitter Hans Bartelds hoopt dat het optieplan een positieve invloed heeft op de motivatie en betrokkenheid van de medewerkers bij de gang van zaken bij Fortis.

Reageer op dit artikel