nieuws

Ook Erasmus halveert provisieverdientermijn

Archief

Erasmus heeft de provisieverdientermijn voor de levensverzekering MultiLeven Plan gehalveerd van tien naar vijf jaar. Verder is Veer Palthe Voûte als vermogensbeheerder vervanger door Robeco.

De halvering van de termijn waarin tussenpersonen hun afsluitprovisie als ‘verdiend’ kunnen beschouwen – van gedeeltelijke terugbetaling van provisie bij royement is dan geen sprake maar – is een reactie op andere marktpartijen. De stap van Erasmus is in het afgelopen half jaar voorgegaan door onder meer Hooge Huys, Avéro Achmea en de Fortis ASR-maatschappijen Amev, De Amersfoortse en Falcon. De verzekeraars willen daarmee het intermediair tegemoet komen, dat met levensverzekeringen magere verkoopjaren doormaakt. De polishouder betaalt meestal het gelag, in de vorm van hogere kosteninhoudingen en lagere afkoopwaarden/eindkapitalen.
Om de verkoop nog meer te stimuleren, heeft Erasmus de afsluitprovisie voor het intermediair verhoogd van 4,5% naar 5%. De afsluitprovisie kan gedeeltelijk of geheel worden ingeruild voor doorlopende provisie, afhankelijk van de looptijd tot maximaal 17% doorlopende provisie. De kosten worden voortaan niet in tien maar in vijf jaar verrekend in de premies.
Het intermediair ontvangt voor ieder MultiLeven Plan vijftig E-smiles, waardepunten waarmee cadeaus bij elkaar gespaard kunnen worden.
Robeco
Kostenvoordelen kan de eindklant ook verwachten bij het nieuwe MultiLeven Plan. Erasmus heeft namelijk vermogensbeheerder Veer Palthe Voûte vervangen door Robeco. “Robeco heeft een grotere naamsbekendheid, de beleggingsfondsen bieden meer mogelijkheden en de kosten zijn lager”, motiveert Erasmus die keuze. Het fondsenpallet is tegelijkertijd uitgebreid van vier naar zes, met een mixfonds en een garantiefonds als nieuwe mogelijkheden. Op een speciaal deel van de website van Robeco kunnen zowel assurantietussenpersonen als verzekeringnemers meer informatie vinden over het vermogensbeheer.
Op beleggingsgebied heeft het MultiLeven Plan nog een nieuwtje, zijnde een uitbreiding van de mogelijkheden van de KoersCoach, die polishouders aan de hand van een risicoprofiel gestuurd laat beleggen.

Reageer op dit artikel