nieuws

Ook consument kan Aegon nu vinden op Internet

Archief

Aegon Particulieren heeft als een van de laatste grote verzekeraars een Internetsite voor consumenten geopend op het World Wide Web. Tot nu toe richtte de verzekeraar zich via dit medium uitsluitend tot het intermediair. Andere werkmaatschappijen, zoals NVG en Spaarbeleg, zijn daarop al veel langer actief.

De website van Aegon Particulieren (www.aegon.nl) is sinds kort in de lucht. Via de site kunnen geen producten aangeschaft worden, maar is vooral veel (product)informatie te vinden, verdeeld over de onderwerpen Wonen, Sparen en Pensioen.
Zo kan het maximale leenbedrag voor de hypotheek berekend worden. Als de consument meer informatie wil hebben of daadwerkelijk een product wil sluiten, moet hij contact opnemen met een tussenpersoon.
Eén product is wél on line te sluiten: de spaarrekening ‘Aegon SpaarVrij’. Via deze rekening kan de klant on line bankieren, maar ook hier moet eerst een naam van een tussenpersoon opgegeven worden.
Tussenpersonen
Tegelijk met de consumentensite opent Aegon Particulieren een extranet voor het intermediair.
Dit extranet kan de tussenpersoon bereiken via het VerzekeringsAtrium. Hij vindt daar onder meer informatie over alle Aegon-producten, marketingondersteuning, nieuws en actualiteiten op financieel en verzekeringsgebied, rentestanden, koersen en beleggingsfondsen. Informatie is te downloaden of via het Internet te bestellen.
Het Aegon-intermediair kan verder ondersteuning krijgen bij het opzetten van een website voor het eigen kantoor. Aegon levert hierbij een basispagina aan, waarin de tussenpersoon zijn eigen logo, openingstijden en dergelijke kan opnemen.
Met de krant ‘Particulier Initiatief’ brengt Aegon de tussenpersoon op de hoogte van de opening van de website. De krant, met een oplage van tweeduizend exemplaren, bereikte de tussenpersoon daags voor de opening van de nieuwe Internetsite.

Reageer op dit artikel