nieuws

Ook AXA en Zwolsche verdubbelen kasgelddekking

Archief

In navolging van andere verzekeraars gaan ook AXA en Zwolsche Algemeene een gratis extra dekking voor verzekerd (kas)geld aanbieden in het kader van de voorgenomen euroconversie.

De extra dekking voor verzekerd geld bij AXA betreft de (winkel)geldpolis en de inventaris/goederenpolis. Het gaat om zowel losse posten als posten gesloten binnen de pakketverzekering voor bedrijven van de maatschappij.
Gedurende de verzekerde periode van 1 december 2001 tot en met 31 januari 2002 worden de per rubriek verzekerde bedragen verdubbeld tot 10.000 euro (circa f 22.037). Tijdens deze twee maanden worden bedrijven bevoorraad met eurobankbiljetten; de euromunten worden vanaf eind december pas aangeleverd. De omwisseling van guldens naar euro’s heeft plaats in januari volgend jaar.
Zwolsche
De kasgeldverzekering van Zwolsche Algemeene wordt verdubbeld tijdens de introductie van de euro. In de periode van 1 december 2001 tot 1 februari 2002 wordt het verzekerde bedrag in guldens omgezet in euro’s. Is het verzekerde bedrag bijvoorbeeld f 10.000 dan wordt dat 10.000 euro. Omgerekend is dat f 22.037,10. “Kortom een ruime verdubbeling”, aldus de maatschappij.
Tot dusver hebben zeker al acht maatschappijen een (gratis) verdubbeling van hun kasgelddekking aangekondigd: Aegon, Amev, ASR, Centraal Beheer, Delta Lloyd, Interpolis, Nationale Borg, en Nationale-Nederlanden.

Reageer op dit artikel